GY.I.K.

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Van-e minimumrendelés? Válasz: Nincs

2. Ki hozza ki a csomagot? Válasz: A GLS futárszolgálat szállítják ki a csomagokat. sajnos Ők nem tudnak értesíteni senkit sem a szállítmány érkezéséről, de mindig hétköznap 8-17 között szállítják ki a termékeket. Mi ezért a feladás napján mindig e-mailes vagy telefonos értesítést küldünk Önnek a várható kiszállításról.

3. Mennyi idő a rendeléstől a kiszállításig? Válasz: Az attól függ, hogy mennyi terméket rendelt és hogy van-e jelenleg készleten. De a szezont mi már sok –sok rendeléssel nyitjuk (mivel hogy nálunk folyamatosan lehet rendelni télen-nyáron mikor nem, vagyunk nyitva akkor is), ezért értesítjük Önöket a szállítás várható időpontjáról.

4. Nem sérül-e a növény a szállításkor? Válasz: Mi mindent megteszünk azért, hogy a növény ne sérüljön, így nedvességmegtartó folpackba, illetve zsákba csomagoljuk a növények gyökerét és végül is az egész növényzetet.

5. Mennyi növényt küldenek egyszerre? Válasz: Egy csomagba akár 20-50szál szőlő is elfér, de ez a növény terjedelmétől is függ. Amennyiben több csomagban fér csak el a rendelése, úgy arról telefonon értesítjük, mint ahogy arról is, ha valamivel nem tudunk esetleg szolgálni.

6. Milyen növények ezek, mikor fognak teremni? Válasz: Szőlő vesszőink vírusmentes oltványok, amik már a következő évben, ha keveset is de teremhetnek.

7. Kell-e valami különleges gondoskodás ezeknek a növényeknek? Válasz: Nem. De az alapvető gondoskodás nélkül nem fejlődnek megfelelően és bizony elmaradhat a várva várt fejlődés és a szép egészséges termés. Amit igényelnek: Öntözés, visszavágás, tápoldatozás, permetezés, SZERETET!(meghálálják)

8. Mennyi a postaköltség? Válasz: Posta- kezelési és csomagolási költségünk 1800 Ft.

9. Hogyan metszem a csemegeszőlőt? A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést.  Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg. A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.